2017. aasta detsembris külastasid Creative Makersi partnerid esimese rahvusvahelise ürituse raames National Print Museum´i Dublinis. Kahe päeva jooksul tutvustati loomemajanduse meeskondadele muuseumi ja selle kogusid. Samuti esitleti peredele ja lastele pakutavat haridusprogrammi. Endised trükimeistrid ja vabatahtlikud rääkisid külalistele lähemalt püsieksponeeritavatest trükimasinatest ning selgitasid nende tööd.

Kahe päeva jooksul osalesid loomemajandajad praktilistel seminaridel ja hariduslikes töötubades, mis on kasutusel National Print Museum´is ning kus lapsed saavad kogeda meeleolukat trükimaailma. National Print Museum´i seminare juhib muuseumi haridusametnik Donna Gilligan ja muuseumi kõrgtrüki ekspert Mary Plunkett. Töötoad hõlmasid peamiselt käsitsi trükkimist puu-lõikega, vahtplastiga, käsnade abil, kasutati värvilist tinti ning volditi origamitehnikas trükimeistrite mütse.

Dublinis külastati ka muuseumi partnerit Tog Hackerspace’i. Tog tutvustas Creative Makersile oma töökoda, tegijaid, seadmeid ning loomekombinaati. Partneritega jagati kogemusi projektidest, mille kallal on koos lastega töötatud.

Esimene rahvusvaheline töötuba Dublinis võimaldas partneritel proovida laserprinteriga seotud tegevusi ning pakkus ideid tulevaste loomelaborite õpitubadeks.

Categories: News

%d bloggers like this: