Vahemikus 15-18 oktoober toimus neljas CREATIVE MAKERSi rahvusvaheline seminar. Kohtumine leidis aset Roomas ning selle korraldas Explora lastemuusem. Meid ootas ees neli rikkaliku päeva tulvil erialaseid koolitusi, töötubasid ja haridusteemalisi katsetusi.

Esimesel päeval külastasime iga-aastast õpetajate avatud uste päeva. Selle raames said partnerid võtta osa erinevatest töötubadest,  mida muidu pakutakse lastele vanuses 3-11aastat. Sellel aastal keskenduti trükikunstile, neid töötubasid viis läbi Explora koolitaja, Maria Zaramella. Võimalik oli osa võtta kahest töötoast. Esimeses töötoas,Alphabestiario, pidi tähtedega joonistama. Teises, Onomatopee, väljendati läbi tähtede erinevaid helisid ja emotsioone.

Järgnevatel päevadel sukeldusime Melting Pro koolitusse. Selle käigus tegelesime sihtgruppide määramise ning kaasamisega. Partnerid õppisid kuidas luua äri- ja turundsuplaane tulevaste laste loomelaborite tarvis. Koolitus keskendus järgnevatele punktidele:

 • Sissejuhatus ja eesmärgid / ootused;·
 • Osalejate tutvustus – grupi moodustamine;·
 • Sihtgruppide kaasamise, ajalugu, põhimõtted ja rahvusvahelised uuringud;·
 • Esimesed sammud teie sihtrühmade arengukava elluviimiseks. Missioon – ambitsioonid;·
 • Sihtrühmade kaardistamine: rahaline, loominguline ja sotsiaalne;·
 • Sihtrühmade analüüs – sisemise ja välise analüüsi vahendid.

Lisaks katsetasid partnerid järgnevate tööriistadega:

 • Segmenteerimine;
 • Empaatia kaart;
 • Kliendi teekond;
 • Ansoff Matrix-strateegiad;
 • SMART eesmärgid;
 • Sihtrühmade mitmekesisus;
 • 9 p mudel;
 • Eneseanalüüs;
 • AD-plaanide tutvustamine;
 • Kokkuvõte

Samal ajal võtsid kunstnikud ja haridustöötajad osa töötubadest, mis tegelesid laste õigustega.

Esimese töötoa viis läbi Explora esindaja Maria Zaramella (ONOMATOPEE ja ALFABESTIARIO). Järnevalt esindasid oma töid National Print Museum („Colourfull“), Labora (Võtmehoidjad) ja Neapolis („Õigus olla kreatiivne“)

Teisel päeval töötasid kunstnikud ja haridustöötajad kaasaegsete tehnoloogiatega ning meisterdasid San Franciscos tegutseva Exploratoriumi õpetuste järgi.

Viimane päev oli pühendatud koolituse tagasisidestamisele ja räägiti projekti arengust.Partnerid jagasid infot tulevaste tasuta töötubade kohta ja töötasid ühise kommunikatsiooniplaani kallal. Seejärel tutvustasid partnerid ruume, kus tulevased loomelaborid tegutsema hakkavad. Igas riigis avatakse üks loomelabor 2019 jaanuaris või veebruaris.

Kohtumine lõppes finantsaruandlusega ning ühtlasi jagati infot  Euroopa Komisjonile saadetava lõpparuandekohta. Lisaks räägiti tuleviku plaanidest ning tähtaegadest.

Foto galerii:

Categories: News

%d bloggers like this: