Siin kohtuvad originaalsed, kastist väljamõtlevad, muuseumid.

Explora osales 26ndas Nemo (Euroopa Liidu muuseumikorraldajate võrgustiku) konverentsil, mis leidis aset ajaloolises Valletta linnas, Maltas, mis on ühtlasi 2018nda aasta kultuuripealinn. Nemo asutati 1992. aastal Euroopa Nõukogu liikmesriikide muuseumikogusid esindavate rahvuslike muuseumide organisatsioonide iseseisev võrgustik. Selle aasta konverentsist võttis osa 184 delegaati 39st riigist, mis toimus vahemikus 15-18 november, et arutleda muuseumite vahelist valdkondade vastastiku mõju. Creative Makers projekti tutvustati nimetatud üritusel  ning hinnati koos mitmete teiste projektidega Euroopa kultuuripärandiaasta sildi vääriliseks. Siin on ülevaade antud üritusest.

Esimene päev:

Konverentsi delegaate võeti vastu äsja avatud muuseumis MUZAMarie Briguglio, Malta Ülikooli majandusteaduskonnast arutles, kuidas heaolu saab mõõta ja kuidas muuseumid saavad heaolu tekitamisest.Pärast ergutavat kohvipausi jätkati aruteluga ning käsitleti muuseumite ja ühiskonna omavahelist mõju ning kuidas kaasata noori rohkem muuseumi tegevustesse. Teises päevapooles diskuteeriti loomemajanduse  ning teaduse ühistegevuse üle.

Esimene konverentsi päev lõppes erinevate töötubadega.

Teine päev:

Teine päev algas Iiri Rahvusmuuseumi direktori Lynn Scarffi intervjuuga. Lynn rääkis muuseumi strateegiatest, kaubamärgist ja muuseumi sektori edasiste arengutest. Muuhulgas rõhutas Lynn, et tulevikus peaksid muuseumid olema pigem loomingulised platvormid kui infosisu pakkujad.Pärast lõunat võtsid konverentsist osalejad uuesti kokku EYCH 2018 Euroopa projekti, mida modereeris Rebecca Thonander.Järgnevalt toimus NEMO korraline üldkoosolek, mis oli avatud ainult NEMO liikmetele. Möödunud aasta võeti kokku ja liikmed hääletasid NEMO põhimõtete ajakohastamise eest. Samuti valiti NEMO juhatuse uus liige. Sergio Servellon (ICOM Belgium Flandersi esimees) valiti Taani Muuseumide Liidu direktoriks Nils M. Jenseniks. Samuti teatati, et NEMO 27. aastapäev toimuv konverents toimub Tartus, Eesti Rahva Muuseumis, 7.-10. Novembril 2019. aastal.

Kolmas päev 3:

Viimasel päeval oli osalejatel võimalus külastada Malta kultuuripärandi vaatamisväärsusi.

[su_slider source=”media: 1220,1219,1218,1217,1216,1215,1214″ width=”540″ height=”260″ speed=”400″

Categories: News

%d bloggers like this: